Grote chaos op luchthaven München door extreme drukte en lange wachttijden

Afgelopen donderdag ontstond er enorme chaos op de luchthaven van München. Reizigers kregen te maken met een wachtrij van zeker 2 kilometer voor de veiligheidscontrole. Door de grote drukte misten honderden passagiers hun vlucht en moesten tientallen vluchten worden omgeboekt of vertrokken met vertraging. In totaal misten zo’n 750 mensen hun vlucht, voornamelijk passagiers van Lufthansa.

De drukte was het gevolg van een samenloop van omstandigheden. Donderdag was het de Dag van de Duitse Eenheid, een nationale feestdag die zorgde voor extra reizigers die een lang weekend vakantie namen. Ook het Oktoberfest in München trok veel bezoekers. Tegelijkertijd kampt de luchthaven met een personeelstekort en beperkte capaciteit bij de veiligheidscontroles.

Directeur van de luchthaven bood vrijdagavond zijn excuses aan voor de situatie. Hij gaf aan dat de chaos mede werd veroorzaakt doordat reizigers te vroeg op het vliegveld arriveerden waardoor de spreiding van mensen slecht verliep. Beieren heeft ondertussen aangedrongen op snelle verbeteringen op de luchthaven, die recentelijk door de CEO van Lufthansa werd bestempeld als het slechtste vliegveld van Europa. Ook de burgemeester van München uitte kritiek op de gang van zaken.

To top