Heathrow best verbonden luchthaven ter wereld

Londen Heathrow heeft zijn positie als meest verbonden luchthaven ter wereld behouden volgens het laatste rapport van luchtvaartanalist OAG. Het rapport rangschikt de top 50 internationaal verbonden luchthavens op basis van het aantal geplande verbindingen en bestemmingen.

Heathrow bediende 227 bestemmingen, minder dan enkele andere luchthavens in de top tien, maar behield de eerste plek dankzij de hoge frequentie van internationale verbindingen. Istanbul Airport bood weliswaar vluchten aan naar 324 bestemmingen, het meeste wereldwijd, maar eindigde toch op de achtste plaats vanwege een lager aantal verbindingen.

Kuala Lumpur International steeg naar de tweede plek, gevolgd door Tokyo Haneda, Amsterdam Schiphol en Incheon International. New York JFK en Frankfurt zakten beiden in de ranglijst, naar respectievelijk de zesde en tiende plaats.

Van de top tien meest verbonden luchthavens bevinden zich er vier in Europa (Heathrow, Schiphol, Parijs CDG en Frankfurt), drie in Azië (Kuala Lumpur, Tokyo Haneda en Incheon) en twee in Noord-Amerika (JFK en Chicago O’Hare).

Voor low-cost vluchten staat Kuala Lumpur International bovenaan, gevolgd door Manila’s Ninoy Aquino, Incheon International, Singapore Changi en Delhi’s Indira Gandhi International. De enige Europese luchthaven in de top tien voor low-cost verbindingen is Barcelona-El Prat op de achtste plaats.

To top