Boek slim voor de feestdagen!

De feestdagen komen eraan en dat betekent dat het tijd is om je reisplannen te maken. Google heeft de nieuwste reistrends en inzichten over de beste momenten om je vluchten te boeken onthuld. Wil je weten waar mensen deze feestdagen naartoe vliegen? Voor Thanksgiving zijn de populairste bestemmingen Orlando Cancun New York en Londen terwijl voor Kerst en Oud en Nieuw de voorkeur uitgaat naar internationale hotspots zoals Tokyo Sydney Mexico-Stad en Madrid.

Als je wilt besparen op je vliegtickets dan is timing alles. Uit gegevens van Google Flights blijkt dat prijzen constant veranderen dus het kan lastig zijn om het perfecte moment te kiezen. Voor binnenlandse vluchten zijn de prijzen gemiddeld het laagst 38 dagen voor vertrek met een ‘prijsvriendelijke’ periode van 21 tot 52 dagen voor vertrek. Voor internationale vluchten is het verstandig zo vroeg mogelijk te boeken met de laagste prijzen 101 dagen voor vertrek en een ‘prijsvriendelijke’ periode van minimaal 50 dagen voor vertrek.

Specifiek voor de feestdagen: voor Thanksgiving liggen de laagste prijzen 45 dagen van tevoren en voor Kerst is dat 58 dagen van tevoren. Dus als je in oktober boekt zit je goed. Voor zomervakanties kunnen last-minute deals ook voordelig uitpakken met de laagste prijzen gemiddeld 21 dagen voor vertrek.

Een extra tip: hoewel het vroeger een populaire strategie was om op dinsdag te boeken voor de beste deals blijkt dit tegenwoordig nauwelijks meer verschil te maken. Dinsdag is gemiddeld slechts 1.3% goedkoper dan zondag de duurste dag om te boeken. Voor wie echt wil besparen is het kiezen van een tussenstop een slimme zet; non-stop vluchten zijn gemiddeld 25% duurder.

To top