Mijlpaal voor München Airport: 50 miljoen passagiers op VS-routes

Sinds de opening in 1992 heeft München Airport een belangrijke mijlpaal bereikt met de vijftig miljoenste passagier op vluchten naar de Verenigde Staten. De luchthaven heeft een aanzienlijke groei doorgemaakt in directe langeafstandsvluchten naar de VS. Begonnen met slechts 39 wekelijkse vertrekken naar 5 bestemmingen, zijn er nu 140 wekelijkse vluchten naar 14 Amerikaanse steden.

Belangrijke luchtvaartmaatschappijen zoals Lufthansa, American Airlines, Delta Airlines en United Airlines bedienen deze routes. Lufthansa biedt dagelijks vier Airbus A380-vluchten aan naar Boston, Los Angeles, New York en Washington. Andere belangrijke bestemmingen zoals Chicago, Denver en San Francisco worden meerdere keren per dag bediend. Alleen al in juli 2024 reisden meer dan 355.000 passagiers tussen München en de VS, een teken van stijgende vraag met bezettingsgraden boven de 90%.

In 2023 overschreed het jaarlijkse passagiersverkeer op de non-stop VS-routes voor het eerst de 3 miljoen, met maandcijfers die de pre-pandemische niveaus van 2019 overtreffen.

To top