Passagier bijt stewardess op vlucht naar Newark

Een “agressieve” passagier van United Airlines beet deze week een stewardess tijdens een vlucht van Miami naar Newark. Het incident vond plaats op United vlucht 762, die dinsdagavond vertrok vanaf Miami International Airport. Door de chaos aan boord moest de vlucht onverwachts omgeleid worden naar Orlando.

Volgens United Airlines werd de vrouwelijke passagier “agressief en verstorend”, waardoor de bemanning moest ingrijpen om de situatie te de-escaleren en andere passagiers te beschermen. Een video opgenomen met een mobiele telefoon toont hoe de vrouw schreeuwt en vloekt naar andere passagiers, terwijl bemanningsleden haar in het gangpad proberen te bedwingen.

Stewardessen probeerden haar te kalmeren door haar polsen met tie-wraps vast te maken, maar ze probeerde een van de bemanningsleden te bijten. “Laat me los; ik ben een verdomd meisje. Wat ga je doen, me vermoorden?” riep de vrouw in de video. Ze beschuldigde de bemanning verder van een slechte houding en het niet uitvoeren van hun werk.

Later in de video zijn politieagenten te zien die het vliegtuig betreden en de vrouw begeleiden naar buiten, tot applaus van medepassagiers. De vlucht werd omgeleid naar Orlando, waar de politie klaar stond om de vrouw van boord te halen.

Een woordvoerder van de politie van Orlando meldde dat de passagier voor medische evaluatie naar een ziekenhuis werd gebracht en dat er tot woensdag nog geen arrestatie was verricht. Het incident veroorzaakte een vertraging van drieënhalf uur voor de vlucht, omdat er in Orlando een nieuwe bemanning moest worden samengesteld.

De aanleiding voor het plotselinge agressieve gedrag van de vrouw is nog onbekend.

To top