Luchthaven Cyprus weer terug op niveau voor Corona

In 2023 verwerkte Larnaka International Airport in Cyprus 8,1 miljoen passagiers, een stijging van 34% vergeleken met het voorgaande jaar. Dit succes is te danken aan een innovatief stimuleringsprogramma voor luchtvaartmaatschappijen en samenwerking met toeristische partners op het eiland.

Toerisme in Cyprus herstelde zich vorig jaar bijna tot het niveau van 2019, met ruim 3,8 miljoen bezoekers. Meer dan 65% van het passagiersverkeer op Larnaka International Airport bestaat uit bezoekers die naar het eiland komen. Vooral de Britse markt is belangrijk, terwijl ook andere landen zoals Polen, Duitsland, Frankrijk en Italië aanzienlijk bijdroegen aan het herstel, wat de verliezen uit de Russische en Oekraïense markten in 2022 compenseerde.

Larnaka International Airport, dat dag en nacht operationeel is, bedient 55 luchtvaartmaatschappijen en biedt een evenwichtige mix van vervoerders. Wizz Air, dat sinds 2020 een basis heeft op Larnaka International Airport, is nu de grootste luchtvaartmaatschappij op de luchthaven.

Deze zomer worden 95 routes aangeboden vanuit 35 landen, waarvan meer dan de helft ook in het winterseizoen actief blijft. Nieuwe routes van easyJet naar Belfast, Glasgow en Birmingham zijn gestart in mei, evenals een nieuwe route naar Nantes in juni. Transavia France is in april begonnen met vluchten tussen Larnaka en Parijs Orly.

To top