Hamburg Airport verliest vluchten door stijgende havengelden

De luchthaven van Hamburg verliest drie grote luchtvaartmaatschappijen door verhoogde havengelden. Na Ryanair en Eurowings kondigt nu ook Condor aan dat het zijn aanbod voor de zomer van 2025 met 13% verkleint. De vakantievlieger schrapt routes naar Samos en Málaga en beperkt de verbindingen naar Kos. Volgens Condor-topman Peter Gerber is de stijging van de tarieven in Hamburg onevenredig.

Ryanair had al laten weten het aantal vluchten naar Hamburg met 60% te verminderen en schrapt ook verbindingen naar Dortmund, Dresden, Leipzig en Berlijn. Volgens Ryanair is de Duitse vliegmarkt de slechtst herstelde in Europa. Lufthansa-dochter Eurowings zal meer dan duizend vluchten uit Hamburg verplaatsen naar andere luchthavens.

In reactie op de kritiek verdedigt Hamburg Airport de tariefsverhoging. CEO Christan Kunsch benadrukt dat deze slechts een klein deel van de kosten voor luchtvaartmaatschappijen uitmaakt. Toch lijkt de Noord-Duitse luchthaven hiermee luchtvaartmaatschappijen af te stoten wat directe gevolgen heeft voor het vluchtaanbod in de regio.

To top