KLM kondigt ingrijpende maatregelen aan om prestaties te verbeteren

KLM heeft vandaag bekendgemaakt dat het bedrijf verschillende maatregelen gaat nemen om zowel operationeel als financieel sterker te worden. De luchtvaartmaatschappij wil de productiviteit verhogen, de organisatie vereenvoudigen, kosten besparen en investeringen uitstellen of annuleren.

Deze stappen zijn noodzakelijk, zelfs met een stijgende omzet, vanwege oplopende kosten voor materieel, personeel en havengelden. Bovendien investeert KLM aanzienlijk in de vernieuwing van haar vloot, met als doel schoner, stiller en zuiniger vliegen.

Volgens CEO Marjan Rintel wil KLM haar rol als pionier in de luchtvaart behouden en Nederland blijven verbinden met de rest van de wereld. Maar net als andere luchtvaartmaatschappijen kampt KLM met hoge kosten en tekorten aan personeel en materieel. Hoewel de vliegtuigen vol zitten, is de capaciteit nog niet terug op het niveau van voor de pandemie. Om voorop te blijven lopen in klanttevredenheid, duurzaamheid en medewerkerstevredenheid, zijn nu pijnlijke maar noodzakelijke beslissingen vereist.

Met deze maatregelen verwacht KLM op korte termijn het bedrijfsresultaat met 450 miljoen euro te verbeteren. Het uiteindelijke doel is een structurele winstmarge van meer dan 8 procent tegen 2026-2028, in lijn met de ambities van de Air France-KLM Groep.

To top