Chaos op Ierse luchthavens

Op woensdag 14 augustus ervaren reizigers aanzienlijke vertragingen op luchthavens door heel Europa. Dublin is zwaar getroffen, terwijl de luchthavens van Shannon en Knock tot nu toe bijna geen problemen ondervinden.

Ryanair en andere budgetmaatschappijen staan onder druk vanwege de oplopende vertragingen. Ryanair heeft aangekondigd dat 18% van hun vluchten in de “eerste golf” op woensdagochtend vertraging heeft opgelopen. Ze hebben hun excuses aangeboden aan de getroffen passagiers.

Meer dan een dozijn vluchten van low-cost carriers, waaronder Ryanair, liepen vertraging op vanuit Dublin Airport. De vertragingen varieerden van 20 minuten tot meer dan 90 minuten. Ryanair wijt deze vertragingen aan de luchtverkeersleidingsdiensten in Europa.

Bij Ireland West Airport in Knock en Shannon Airport waren er relatief weinig problemen, met slechts twee significante vertragingen in Knock en een grote vertraging in Shannon tot nu toe.

Twee Ryanair-vluchten vanaf Ireland West Airport in Knock liepen meer dan een uur vertraging op. Een vlucht naar Tenerife werd met twee uur vertraagd, terwijl een vlucht naar Londen bijna precies een uur vertraging had.

Shannon Airport registreerde vanochtend een vertraagde Ryanair-vlucht met iets meer dan een uur vertraging. Een andere vlucht die om 15:00 uur naar Cascais, Portugal, zou vertrekken, is meer dan een uur uitgesteld.

Ryanair klaagt over personeelstekorten bij de luchtverkeersleiding en noemt de herhaalde vertragingen “onacceptabel”. Ze verontschuldigen zich bij hun klanten voor de herhaalde vertragingen, die “zeer betreurenswaardig zijn maar buiten de controle van Ryanair liggen.”

To top