Topdrukte op Cagliari Elmas Airport in vakantieperiode

Tussen april en juli dit jaar passeerden indrukwekkend genoeg twee miljoen passagiers via luchthaven Cagliari, waarmee het de drukste toegangspoort van Sardinië bevestigt.

Er werd in juli een nieuw record gevestigd toen de luchthaven iets meer dan 600.000 passagiers verwelkomde, een stijging van 5,1% ten opzichte van dezelfde maand een jaar geleden.

De laatste cijfers tonen aan dat de luchthaven in de eerste zeven maanden van 2024 in totaal 2,89 miljoen passagiers afhandelde, een toename van 7% vergeleken met dezelfde periode in 2023.

De luchthaven verklaart dat deze prestatie “het resultaat is van de goede resultaten op zowel nationaal (+6,2% reizigers jaar-op-jaar) als internationaal vlak (+9,3%).”

Fabio Mereu, CEO van het managementbedrijf van luchthaven Cagliari, merkte op: “De cijfers geven ons hoop dat de zomer zal eindigen in het teken van groei en een positieve invloed zal hebben op de trend van het passagiersverkeer gedurende 2024.

“Mijn hoop is dat het hele regionale toerismesysteem concreet kan profiteren van de toename van reizigersstromen naar Zuid-Sardinië.”

To top