Vals Alarm bij Bagagecontrole Charleroi

Op vrijdagavond 12 juli werd de luchthaven van Charleroi opgeschrikt door een veiligheidsincident. Rond 18:30 uur ging het alarm af tijdens een routinecontrole van de bagage, wat leidde tot een gedeeltelijke ontruiming van de luchthaven. De oorzaak? Een verdachte koffer die de aandacht trok van het veiligheidspersoneel.

Uit voorzorg werd Terminal 1 volledig ontruimd. Reizigers werden door de politie kalm en ordelijk naar de parkeerplaats begeleid. Ondanks de onverwachte situatie bleef paniek uit, al maakten veel passagiers zich zorgen over mogelijke gemiste vluchten.

De ontmijningsdienst DOVO werd ingeschakeld om de verdachte koffer te onderzoeken. Na grondig onderzoek bleek de inhoud onschuldig: de koffer was gevuld met werkgereedschap voor elektriciteitswerkzaamheden. De zwaarte van de koffer en de onduidelijke beelden op de bagagescanner hadden aanvankelijk voor verwarring gezorgd. Ook een explosievenhond had positief gereageerd op de koffer, wat de zorgen vergrootte.

Na ongeveer een uur gaf de federale politie groen licht en werd de luchthaven weer opengesteld voor passagiers. De woordvoerder van de luchthaven verzekerde dat alle geplande vluchten zouden doorgaan, zij het met enige vertraging voor sommige vertrekken.

Dit voorval onderstreept het belang van waakzaamheid en veiligheidsprotocollen op luchthavens. Hoewel het uiteindelijk loos alarm bleek, toonde de snelle en efficiënte reactie van het luchthavenpersoneel en de veiligheidsdiensten aan dat de veiligheid van passagiers te allen tijde voorop staat.

Reizigers wordt aangeraden om bij toekomstige vluchten rekening te houden met mogelijke extra controles en eventuele vertragingen.

To top