Vliegtuig naar Lyon omgeleid naar Málaga door dronken passagier

Een vlucht die op weg was naar Lyon moest op woensdag 2 oktober uitwijken naar de luchthaven van Málaga vanwege het ‘zeer conflictueuze’ gedrag van een passagier.

Het vliegtuig, dat vertrokken was vanuit Agadir, Marokko, bevond zich boven Spaans luchtruim toen een passagier, die duidelijk tekenen van dronkenschap vertoonde, begon te roken aan boord. Toen de bemanning hem vroeg om te stoppen en kalm te blijven reageerde hij agressief.

De dronken passagier weigerde de instructies van de bemanning op te volgen en begon zich vijandig op te stellen. Na verschillende mislukte pogingen om hem te kalmeren, besloten de piloot en de bemanning de vlucht om te leiden zodat de Spaanse politie het over kon nemen. Bij aankomst op de luchthaven van Málaga werd de man door de Nationale Politie van boord gehaald.

Een soortgelijke situatie deed zich voor in april 2024, toen een vlucht van Edinburgh naar Tenerife onverwachts moest landen op Madeira vanwege een andere onhandelbare passagier die de bemanning negeerde en duidelijk dronken en agressief door het vliegtuig liep.

To top