Luchtvaart waarschuwt voor passagierslimiet Dublin

De luchtvaartindustrie waarschuwt voor het passagiersplafond op Dublin Airport. Het plafond dreigt dit jaar overschreden te worden. Luchtvaartmaatschappijen vrezen gevolgen voor de capaciteit in 2025.

Michael O’Leary, CEO van Ryanair, uitte scherpe kritiek op het plafond en noemde het achterhaald, vergelijkbaar met de negatieve economische impact van Brexit. Ook Conor McCarthy van Emerald Airlines en Aer Lingus hebben hun zorgen geuit, waarbij zij waarschuwen voor gemiste economische kansen en negatieve gevolgen voor routes en de transatlantische hubfunctie van Dublin.

De luchtvaartsector roept de Ierse regering op om in te grijpen, maar de regering stelt dat ze niet bevoegd is om het planningsproces te beïnvloeden. Ondertussen dringt Ryanair aan op meer slots en waarschuwt dat Dublin verkeer verliest aan andere Europese luchthavens. De kwestie heeft ook politieke aandacht gekregen, waarbij minister Eamonn Ryan aandringt op naleving van het huidige plafond, wat volgens O’Leary de economische groei belemmert ten gunste van milieuoverwegingen.

To top