Isolatieplan van Madlener onvoldoende tegen Schipholoverlast

PVV-minister Barry Madlener presenteert een plan om de geluidsoverlast rond Schiphol aan te pakken, waarbij hij aangeeft dat de veroorzaker moet betalen. Het plan, gericht op het isoleren van woningen van ongeveer 10.000 mensen, zou worden gefinancierd door een geluidsheffing voor vliegtuigen die op Schiphol landen. Hoe lang deze heffing blijft bestaan, hangt af van de vliegbewegingen rond de luchthaven.

Winnie de Wit, een bekende pleitbezorger tegen vliegverkeer, reageert teleurgesteld. Ze stelt dat isolatie niet voldoende is, omdat het leven buiten of slapen met open ramen onmogelijk blijft door het lawaai. Volgens haar maakt het huidige vliegverkeer mensen ziek.

Madlener stelt ook een beslissing over de nachtsluiting van Schiphol uit terwijl hij inzet op stillere vliegtuigen en isolatie. Omwonenden, zoals De Wit, pleiten voor een bredere nachtsluiting van 22.00 tot 07.00 uur. De minister lijkt echter niet overtuigd van de noodzaak, ondanks steun van lokale politici zoals wethouder Wessel Breunesse.

To top