Vertraging op Sicilië door uitbarsting van vulkaan Etna

De uitbarsting van de Voragine-krater van de Etna heeft geleid tot verstoringen op de luchthaven van Catania. Hoewel de meeste vluchten normaal opereren, zijn sommige geannuleerd of omgeleid naar andere Siciliaanse luchthavens zoals Palermo en Comiso.

De luchthaven van Catania, gelegen aan de oostkust van Sicilië aan de voet van de Etna, heeft last van vertragingen door rook die de zichtbaarheid voor piloten beperkt. Nabijgelegen steden zijn bedekt met zwart vulkanisch as na de uitbarsting die gisteravond begon.

Het luchthavenbeheer adviseert passagiers om contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappijen voor vluchtinformatie. Updates zijn te vinden op de apps of websites van luchtvaartmaatschappijen, evenals hun sociale media.

Er zijn vandaag vijf binnenlandse vluchten geannuleerd en twee internationale vluchten naar Warschau en Kopenhagen. Sommige aankomsten en vertrekken zijn omgeleid naar andere luchthavens op het eiland.

Hoewel Sicilië veilig blijft om te bezoeken tijdens de activiteit van Etna, zijn er beperkingen op compensatie voor vertraagde of geannuleerde vluchten vanwege de vulkanische uitbarsting. Reizigers wordt geadviseerd een reisverzekering af te sluiten voor onvoorziene uitgaven.

To top