Schiphol investeert 6 miljard euro voor verbetering passagierservaring

Schiphol heeft aangekondigd in de komende vijf jaar 6 miljard euro te investeren. Dit bedrag, de grootste investering ooit voor de luchthaven, is bedoeld om de infrastructuur, arbeidsomstandigheden en dienstverlening te verbeteren. Volgens Schiphol is deze stap nodig om de passagierstevredenheid te verhogen, die momenteel niet aan de verwachtingen voldoet.

In het eerste halfjaar van 2024 zag Schiphol 31,8 miljoen passagiers, een toename van 11 procent ten opzichte van vorig jaar. Er waren 230.417 vluchten, een stijging van 12 procent. Ondanks deze groei en een nettoresultaat van 99 miljoen euro ervaart Schiphol druk om verbeteringen door te voeren en concurrerend te blijven tegenover andere luchthavens

Topman Pieter van Oord benadrukt het belang van deze investeringen voor de kwaliteit van de luchthaven. Geplande verbeteringen omvatten onderhoud en vernieuwing van cruciale infrastructuur zoals Pier C en de bagagekelder. “Het is van groot belang dat Schiphol weer een hoogwaardige luchthaven wordt”, zegt Van Oord.

De ceo prijst de veerkracht en passie van het personeel en benadrukt hun belangrijke rol in het verbinden van Nederland met de wereld. Tegelijkertijd streeft Schiphol naar een balans met de omgeving en de verbetering van arbeidsomstandigheden voor alle medewerkers op de luchthaven.

To top