Noodlanding voor EasyJet-vlucht na hevige turbulentie

Een EasyJet-vlucht van Corfu naar Londen moest op 19 augustus een noodlanding maken. Dit gebeurde na hevige turbulentie waarbij twee cabinepersoneelsleden gewond raakten.

De Airbus A320 was om 12:44 lokale tijd vanuit Corfu opgestegen. Ongeveer 20 minuten na het opstijgen, op een hoogte van 28.000 voet en met een snelheid van 485 mph, raakte het toestel in zware turbulentie. Hierdoor werden twee personeelsleden tegen de wanden van het vliegtuig geslingerd. De verwondingen waren zo ernstig dat een omleiding naar Rome’s Fiumicino Airport nodig was.

De extreme weersomstandigheden in Zuid-Italië, inclusief waterhozen bij Sicilië, vielen zorgden voor de turbulentie. Na de landing kregen de gewonde bemanningsleden onmiddellijk medische hulp van EasyJet-personeel en luchthavenmedewerkers.

Hoewel aanvankelijk werd gemeld dat minstens één bemanningslid ernstig gewond was geraakt, was de volledige omvang van de verwondingen niet direct duidelijk. Passagiers werden overgezet op een andere vlucht om hun reis naar Londen Gatwick voort te zetten.

De Italiaanse luchtvaartveiligheidsautoriteit ANSV is een onderzoek gestart. Men onderzoekt of de turbulentie werd veroorzaakt door onvoorspelbare ‘clear air turbulence’ of dat deze condities vooraf te detecteren waren. Het onderzoek zal ook verklaren waarom het toestel uitweek naar Rome in plaats van dichterbij gelegen luchthavens zoals Bari of Brindisi.

To top