Eind 2024 start Eindhoven Airport met bouw van nieuwe terminal

Eindhoven Airport staat aan de vooravond van een aanzienlijke uitbreiding. De terminal, ontworpen door EGM architecten samen met IV-Bouw en Peutz, wordt met 12.000 vierkante meter vergroot om de toenemende passagiersaantallen aan te kunnen. Deze uitbreiding, die eind 2024 van start gaat, is hard nodig aangezien de huidige capaciteit van 5 miljoen passagiers al sinds 2017 wordt overschreden.

De nieuwe plannen omvatten een extra 10.000 vierkante meter na de securitycheck en 2.000 vierkante meter voor de check. De uitbreiding zorgt voor meer gates en een grotere ruimte voor vluchten buiten het Schengengebied. Ook de bagagefaciliteiten krijgen een upgrade, inclusief een nieuwe bagagehal en een ondergrondse bagagekelder voor efficiëntere afhandeling.

Duurzaamheid speelt een cruciale rol in het ontwerp, met hergebruik van materialen, een constructie van hout na de securitycheck, en energiebeheer via warmte-koudeopslaginstallaties. Het dak krijgt zo’n 1.100 zonnepanelen en in de kelder komt een waterbassin voor het opvangen van regenwater, dat gebruikt wordt voor de toiletten.

In februari 2027 sluit de luchthaven vijf maanden voor een grote renovatie, inclusief de start- en landingsbanen. De vluchten worden tijdelijk verplaatst naar Maastricht. De verbouwing moet in 2027 voltooid zijn.

Voor meer informatie klik hier

To top