Zware regenval op Miami Airport zorgt voor veel vertraging

Zware regenval zorgt voor lange vertragingen op luchthavens in Zuid-Florida. Op Miami International Airport zijn woensdag 125 vluchten geannuleerd en 117 vertraagd door aanhoudende bliksemstormen. Ongeveer 34% van de aankomsten en 47% van de vertrekken ondervonden problemen. James Rodriguez en zijn vrouw Diana, die vanuit New York naar Miami vlogen en door wilden reizen naar Cancun, zitten vast door een geannuleerde vlucht tot zaterdag.

De toegangswegen naar het vliegveld zijn overstroomd, wat de situatie verder bemoeilijkt. Ook in Broward County heeft hevig onweer geleid tot overstromingen en het afsluiten van delen van Interstate 95. Op Fort Lauderdale-Hollywood International Airport zijn tot 2:25 uur 154 vluchten geannuleerd, waarvan 78 aankomsten en 76 vertrekken naar bestemmingen zoals Dallas Fort Worth, Philadelphia en Charlotte Douglas International Airport, zegt Arlene Satchell van de Broward County Aviation Department.

Reizigers wordt aangeraden de meest actuele vluchtinformatie bij hun luchtvaartmaatschappij te controleren. FlightAware meldt dat inkomende vluchten gemiddeld 7 uur vertraging hebben en vertrekken ongeveer drie uur worden uitgesteld. Minstens 51 vluchten zijn in de laatste 24 uur geannuleerd. Voor actuele informatie over FAA-verkeersmanagementinitiatieven gerelateerd aan het weer in Zuid-Florida, bezoek: https://nasstatus.faa.gov/.

To top