Stewardessen American Airlines staken op 30 luchthavens

Voor een potentiële staking voeren stewardessen van American Airlines donderdag actie op 30 luchthavens verspreid over de VS . De actie vindt plaats op grote luchthavens zoals LaGuardia in New York, Los Angeles International en Chicago O’Hare. Dit is bedoeld om druk uit te oefenen op het management van de luchtvaartmaatschappij om de onderhandelingen over een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst af te ronden.

Volgens de vakbond, de Association of Professional Flight Attendants, hebben de leden sinds 2019 geen collectieve loonsverhoging meer gehad. De vakbondsvertegenwoordigers bevinden zich deze week in Washington, D.C. voor door de federale overheid bemiddelde onderhandelingssessies met vertegenwoordigers van American Airlines. Als deze onderhandelingen geen overeenkomst opleveren, kunnen de stewardessen binnenkort in staking gaan.

De vakbond benadrukt dat de stewardessen door middel van deze acties tijdens het drukke zomerseizoen willen laten zien dat ze verenigd zijn in de strijd om de standaarden voor hun carrière te verhogen. “We hebben allemaal recht op de lange-termijnzekerheid, voordelen, flexibiliteit, waardigheid en respect die bij een sterk contract horen. Het is tijd dat het management betaalt en dit afrondt,” aldus de vakbond.

To top