Onrust onder cabinepersoneel Transavia

Transavia kampt met onrust onder cabinepersoneel door veel geannuleerde vluchten, meldt de Vereniging Nederlands Cabinepersoneel (VNC). Dit leidt tot confrontaties met boze passagiers. VNC heeft een dringend overleg met Transavia’s directie geëist om deze problematiek aan te pakken en oplossingen te bespreken.

Cabinemedewerkers ervaren de gevolgen van ontevreden passagiers direct. “Ze krijgen vaak de volle lading,” zegt VNC-voorzitter Chris van Elswijk. Transavia heeft recent wijzigingen in het vluchtschema aangebracht vanwege onderhoudsproblemen en moest op 18 april meerdere vluchten schrappen.

Daarnaast maakt het personeel zich zorgen over de geplande nachtsluiting op Schiphol, die essentieel is voor Transavia’s bedrijfsmodel. “Een nachtsluiting zou rampzalig zijn; veel vluchten zouden dan mogelijk verplaatst worden naar luchthavens als Brussel of Düsseldorf,” legt Van Elswijk uit.

To top