Meer comfort voor internationale reizigers in Casablanca

De internationale luchthaven Mohammed V in Casablanca heeft een nieuwe transitzone geïntroduceerd. Deze zone specifiek voor internationale reizigers biedt meer comfort, veiligheid en ruimte en kan jaarlijks tot twee miljoen reizigers verwerken. De officiële opening door de Nationale Luchthavenautoriteit (ONDA) vond plaats op maandag. De zone is 5.000 vierkante meter groot en uitgerust met de nieuwste technologieën, waaronder bodyscanners en systemen voor explosievendetectie.

De transitzone bevat tevens 11 nieuwe incheckbalies en 15 verticale transportmiddelen zoals liften en roltrappen. Volgens luchthavendirecteur Abdelhak Mazour verbetert deze toevoeging de doorstroming van passagiers en verhoogt het de efficiëntie van de veiligheidscontroles. Deze ontwikkeling is een samenwerking met Royal Air Maroc en speelt in op de toename van het aantal transitpassagiers. Dit initiatief moet de positie van luchthaven Mohammed V als belangrijke internationale hub versterken en de veiligheid vergroten door geavanceerde detectieapparatuur voor zowel vloeibare als vaste explosieven.

To top