KLM-toestel onderweg naar Schiphol keert terug vanwege mankement raam

Een KLM-toestel dat gisteren onderweg was van Japan naar Schiphol heeft kort na vertrek rechtsomkeert gemaakt vanwege een probleem met een raam van de cockpit.

Dat bevestigt een woordvoerder van KLM. Het probleem met vlucht KL862 werd een klein uur na vertrek (11.20 uur lokale tijd) vanuit Tokio ontdekt. Daarop besloot de gezagvoerder terug te keren naar vliegveld Narita.

Een Japans nieuwsplatform heeft een foto in handen waarop te zien is dat een van de cockpitramen volledig is gevuld met talloze kleine barstjes.

Een woordvoerder van KLM wil het defect niet verder toelichten. “Maar het had in ieder geval niets te maken met de weersomstandigheden.”

De 243 passagiers die vanuit Tokio op weg waren naar Schiphol hebben een hotelovernachting in Japan aangeboden gekregen en zullen worden omgeboekt naar andere vluchten naar Schiphol. “We willen benadrukken dat de veiligheid van onze passagiers en onze crewleden voorop staat en dat zij niet in gevaar zijn geweest,” verklaarde de woordvoerder.

To top