Brussel Charleroi stap dichter bij CO2-neutraliteit

Brussels South Charleroi Airport heeft als eerste Belgische luchthaven niveau 4 van het Airport Carbon Accreditation-programma bereikt. Dit programma stimuleert de reductie van CO2-uitstoot in lijn met wereldwijde klimaatdoelstellingen. Het doel van de luchthaven is om tegen 2050 geheel CO2-neutraal te zijn.

Dit ambitieuze niveau, genaamd Transformation, eist een strikt milieubeleid gericht op het verminderen van de absolute CO2-uitstoot. Het omvat ook het uitbreiden van ecologische voetafdrukanalyses buiten de directe activiteiten van de luchthaven. Niveau 4 vereist duidelijke toekomstplannen, tussentijdse doelen en noodzakelijke maatregelen om deze te bereiken, evenals samenwerking met stakeholders.

In 2023 had de luchthaven niveau 3 bereikt en continueert nu haar inspanningen door onder andere de elektrificatie van het wagenpark, optimalisatie van energieverbruik, installatie van zonnepanelen, en het stimuleren van milieubewustzijn onder personeel.

Wereldwijd zijn 571 luchthavens onderdeel van het Airport Carbon Accreditation-programma, waarvan 290 in Europa. Brussels South Charleroi is een van de 91 luchthavens die niveau 4, 4+ of 5 heeft behaald en committeert zich ook aan de Sustainability Strategy for Airports van ACI Europe, gericht op volledige CO2-neutraliteit tegen 2050.

To top