Transavia

Transavia is een luchtvaartmaatschappij uit Nederland. De vloot van Transavia bestaat uit 40 vliegtuigen en het gemiddelde vliegtuig is 10.3 jaar oud. De afgelopen 5 jaar zijn er geen vliegtuigen van Transavia neergestort.

Klik hier voor de officiële website van Transavia. Wil je contact met de luchtvaartmaatschappij? Vaak kan dit ook via de social media kanalen van Transavia.

Transavia vluchten met vertraging

VertrokkenVluchtBestemmingStatus
03-04 01:25HV6730Amsterdam+94 min

Transavia is een populaire luchtvaartmaatschappij onder vakantiegangers. De maatschappij voert lijn- en chartervluchten uit naar Rome, Parijs, Pisa, Kreta, Lissabon, Ibiza, Dubai, Gran Canaria en vele andere populaire vakantiebestemmingen. Thuisbasis zijn de luchthavens op Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. Tijdens de oprichting in 1965 was Maastricht nog de thuishaven van Transavia, maar al een jaar later werden daar Schiphol (Amsterdam) en Zestienhoven (Rotterdam) aan toegevoegd. Op 16 november 1966 werd de eerste vlucht uitgevoerd van Amsterdam naar Napels. 

Al snel groeide Transavia uit de grote speler voor het vakantievervoer wat het tot op de dag van vandaag nog steeds is. Al is dat tegenwoordig ook steeds meer met lijnvluchten zoals bijvoorbeeld naar Londen, Milaan of Budapest. In 1991 kreeg KLM voor 40% van de aandelen van Transavia in handen en sinds 2003 is het een volledige dochter van KLM. In 2006 besloot de Air France-KLM groep Transavia France op te richten. De uitstraling is hetzelfde als de Nederlandse maatschappij en heeft een thuisbasis in Parijs, Nantes en Lyon. De operationele expertise voor de Franse tak wordt geleverd door Transavia Nederland. 

Transavia vliegt met een vloot van Boeing 737 en Embraer 190 vliegtuigen. Deze vliegtuigen zijn relatief jong en worden regelmatig onderhouden om ervoor te zorgen dat ze veilig en betrouwbaar zijn. De Boeing 737 is een populaire en veelgebruikte medium-haul vliegtuig dat wordt ingezet op vluchten binnen Europa en naar bestemmingen in het Midden-Oosten en Afrika. De Embraer 190 is een kleiner vliegtuig dat wordt gebruikt op kortere vluchten binnen Europa. Beide vliegtuigen zijn uitgerust met comfortabele stoelen en modern entertainment-systemen om ervoor te zorgen dat passagiers een aangename vliegreis hebben.