Kakkerlakken plaag op vliegveld Marrakech Menara

Een video van kakkerlakken die rondkruipen in de aankomsthal van het internationale vliegveld Marrakech Menara heeft voor veel ophef gezorgd. De beelden zijn zichtbaar onderaan dit artikel. Lokale bewoners en toeristen reageren geschokt op de video waarin de kakkerlakken zich tegoed doen aan achtergebleven etensresten. Critici wijzen op mogelijk gebrekkig schoonmaakbeleid en stellen dat er te weinig aandacht is voor hygiëne op het vliegveld.

Het incident met de kakkerlakken is slechts een van de problemen waar Marrakech momenteel mee te maken heeft. Er zijn ook zorgen over de waterkwaliteit in de stad, stijgende huurprijzen voor studenten en de overlast door muggen op taxistandplaatsen. Onlangs stortte bovendien een deel van een gebouw in aanbouw in, wat vragen oproept over de veiligheid van bouwprojecten in de stad.

De lokale autoriteiten hebben aangekondigd streng op te treden tegen illegale straatventers en parkeerwachters die toeristen lastigvallen. Ook werken ze aan oplossingen voor de waterproblematiek en de muggenoverlast. De hoop is dat deze maatregelen het imago van de stad zullen verbeteren en de veiligheid en hygiëne op orde zullen brengen.

To top