Modderregen’ verwacht in Spaanse vakantieoorden

Toeristen die naar Spanje reizen krijgen te maken met een ongewoon weerfenomeen. In drie populaire vakantiebestemmingen is ‘modderregen’ voorspeld. Dit natuurverschijnsel treedt op wanneer Saharazand, dat vaak overwaait uit de Sahara, Marokko en Algerije, zich mengt met regenval. Het Spaanse nationale weerinstituut Aemet heeft amber- en geelwaarschuwingen uitgegeven voor hevige regenval, onweersbuien en zelfs hagel.

De ‘modderregen’ zal naar verwachting vooral zuidelijk Spanje en de Alboran Zee (ten zuiden van Spanje) treffen, met invloeden op bekende vakantieplekken zoals Marbella, Malaga en Almeria.

Daarnaast zijn er voor grote delen van het land gele waarschuwingen voor regen, onweer en hagel van kracht. Deze waarschuwingen zijn geldig vanaf de vroege ochtenduren van donderdag tot middernacht. Aemet’s voorspelling voor Spanje op donderdag waarschuwt voor mogelijke hevige of zeer hevige buien met hagel in het westen van Andalusië, delen van de zuidelijke hoogvlakte, grote delen van het binnenland van het noordelijke halfrond en het oostelijke deel van Cantabrië, met een aanzienlijke temperatuurdaling in deze gebieden. Deze kunnen lokaal aanhouden in delen van het centrum en het binnenland van het noordoosten.

To top