Malta International Airport noteert recordaantal passagiers

Malta International Airport heeft een recordaantal van 4,1 miljoen passagiers verwelkomd in de eerste helft van 2024. Dit is het meeste aantal passagiers ooit voor Malta Airport in het eerste half jaar. Het vliegveld registreerde een stijging van 18,4% ten opzichte van het voorgaande jaar. Maart toonde de grootste groei met een stijging van 30%, gevolgd door februari met 25% en januari met 23%.

Dankzij deze sterke resultaten overtrof Malta International Airport andere luchthavens in Zuid-Europa, waaronder die in Italië, Griekenland en Spanje.

De luchthaven rapporteerde een toename van de inkomsten uit zowel de luchtvaart- als niet-luchtvaartsectoren. De totale omzet bedroeg €66,4 miljoen met een nettowinst van €22,1 miljoen.

“Na een uitstekende prestatie in alle aspecten van onze operatie, gaan we de tweede helft van 2024 in met een sterke financiële basis,” zei CEO Alan Borg. “Dit stelt ons in staat het hoogste tussentijdse dividend tot nu toe uit te keren aan aandeelhouders en verder te investeren in de ontwikkeling van Malta International Airport.”

To top