Stijging passagiers Melbourne Airport

Melbourne Airport zag vorig jaar een sterke groei in vliegverkeer. Tussen juni 2023 en 2024 passeerden ruim 35 miljoen passagiers de terminals. Dit was een stijging van 14 procent vergeleken met het jaar daarvoor.

De luchthaven bereikte bijna de pre-pandemische niveaus van 2019 met 37 miljoen passagiers. Internationaal verkeer herstelde tot 96 procent en binnenlands verkeer tot 93 procent van de cijfers van voor de pandemie.

In juni 2024 reisden 2,772,445 passagiers via Melbourne, bijna evenveel als in juni 2019. CEO Lorie Argus is tevreden over de aanhoudende groei en de terugkeer naar bijna pre-pandemische niveaus.

Melbourne Airport trok nieuwe luchtvaartmaatschappijen en routes aan, wat bijdroeg aan de groei. Vooral uit Vietnam en India zag de luchthaven een sterke toename in verkeer. Deze groei werd mogelijk gemaakt door liberale bilaterale overeenkomsten.

De toekomstplannen van de luchthaven omvatten de verwachting meer dan 76 miljoen passagiers per jaar te verwelkomen tegen 2042. Dit is meer dan het dubbele van de huidige aantallen. De nieuwe landingsbaan zou ook gelijktijdige starts en landingen mogelijk maken, wat de luchthaven nog efficiënter zou maken.

To top