Ryanair stuit op obstakels bij digitalisering in Marokko

Ryanair’s plannen voor volledige digitalisering lopen vast in Marokko. Terwijl de luchtvaartmaatschappij wereldwijd van papieren tickets en fysieke incheckbalies af wil, blijven de Marokkaanse autoriteiten eisen dat vliegtickets in papieren vorm worden uitgegeven. Dit vormt een aanzienlijke uitdaging voor Ryanair.

De verplichting voor afgedrukte tickets in Marokko blijft van kracht, en er zijn vooralsnog geen signalen dat deze regels zullen veranderen, zelfs niet in de aanloop naar het WK 2030.

Michael O’Leary, CEO van Ryanair, kondigde eerder aan dat de incheckbalies vanaf volgend jaar verdwijnen en dat passagiers via de mobiele app moeten inchecken. Het doel is om de kosten voor het inchecken op de luchthaven te elimineren. “Vanaf dat moment is er geen reden meer om reizigers te laten betalen voor het inchecken op de luchthaven,” verklaarde O’Leary tijdens een conferentie in Dublin.

Hoewel momenteel 60% van de Ryanair-passagiers de app gebruikt, streeft de luchtvaartmaatschappij ernaar dit aantal tegen het einde van het jaar op te schroeven naar 80%. Toch blijft het onzeker hoe Ryanair de resterende groep, die de voorkeur geeft aan papieren tickets of inchecken op de luchthaven, wil overhalen.

To top