Tyfoon Yagi zorgt voor vertraging op Vietnam

Tyfoon Yagi heeft geleid tot de tijdelijke sluiting van Noi Bai Airport. Vanaf 10:00 uur vandaag tot 21:00 uur zijn alle vluchten opgeschort. De luchthaven heeft strenge maatregelen genomen om vliegtuigen te beveiligen tegen de storm.

Op de ochtend van 7 september voerden medewerkers de laatste inspecties uit en gaven opdracht tot het staken van de vluchtoperaties. Vietnam Airlines had al eerder stappen ondernomen om haar vliegtuigen te beschermen door ze op veilige locaties te plaatsen.

VAECO heeft 15 vliegtuigen op Noi Bai Airport beveiligd; zes vliegtuigen in onderhoud zijn naar stormschuilplaatsen overgebracht, terwijl operationele vliegtuigen naar andere luchthavens met veilige omstandigheden zijn verplaatst.

Verder zijn vliegtuigen verzwaard door de brandstoftanks te vullen, wat helpt tegen beweging door de sterke wind. Door de situatie rond Tyfoon Yagi is de vluchtonderbreking met twee uur verlengd.

Na de storm wordt hevige regenval verwacht op Noi Bai Airport, wat zal leiden tot verhoogd vliegverkeer. De Vietnamese burgerluchtvaartautoriteit heeft luchtvaartmaatschappijen opgedragen extra brandstofreserves aan te houden voor vluchten tussen 21:00 op 7 september en 02:00 op 8 september.

To top