Thailand breidt internationale luchthavens verder uit

Airports of Thailand (AOT) heeft ambitieuze plannen onthuld voor de uitbreiding van haar zes internationale luchthavens, met als doel tegen 2032 maar liefst 210 miljoen passagiers te kunnen verwerken. Kerati Kijmanawat, directeur van AOT, presenteerde op vrijdag het strategische plan voor 2023-2027 van het Ministerie van Transport. Het plan streeft ernaar van Thailand een regionaal luchtvaartknooppunt te maken.

Suvarnabhumi International Airport, ooit een van de top 10 beste luchthavens ter wereld, mikt op 120 miljoen passagiers tegen 2030. Andere luchthavens zoals Don Mueang en Chiang Mai hebben ook significante passagiersdoelen gesteld voor de komende jaren. Dit ambitieuze plan omvat de bouw van een nieuwe zuidelijke terminal en een vierde startbaan bij Suvarnabhumi.

De totale investering voor de nieuwe terminal bedraagt 120 miljard baht, met een ontwerptijd van ongeveer 14 maanden en een bouwtijd van vier en een half jaar. AOT streeft ernaar Suvarnabhumi terug in de top 20 van beste luchthavens ter wereld te brengen door de dienstverlening aanzienlijk te verbeteren en de capaciteit uit te breiden.

To top