Luchthaven Lissabon zoekt balans tussen groei en leefbaarheid

De luchthaven Humberto Delgado in Lissabon staat voor grote uitdagingen. Burgemeester Carlos Moedas benadrukt de noodzaak van evenwicht tussen groei van de luchthaven en het belang van een leefbare stad.

Moedas sprak met journalisten voor een bijeenkomst over de toekomst van de luchthaven. “Het is cruciaal dat we de groei van de luchthaven beheersen om overlast voor inwoners te beperken, terwijl we ook economische en toeristische belangen dienen,” zei hij.

Tijdens de discussie, georganiseerd door de Socialistische Partij, werd de impact van uitbreiding besproken. “De uitbreiding kan leiden tot meer lawaai en verkeer, problemen waar nu al zo’n 100.000 omwonenden mee kampen,” legde een partijwoordvoerder uit.

Milieuorganisaties en groepen uit de buurt waren uitgenodigd om deel te nemen aan het debat om een breed scala aan oplossingen te bespreken. Ondertussen benadrukten politieke partijen de noodzaak van striktere regulering en mogelijke beperkingen van nachtvluchten.

De stad wacht nog steeds op groen licht voor een nieuw vliegveld in Alcochete, wat de druk op Humberto Delgado zou verlichten. “Tot die tijd moeten we verstandige keuzes maken om onze stad leefbaar te houden,” concludeerde Moedas.

To top