Verloren schaar zorgt voor verstoringen in Japan

Een verloren schaar heeft dit weekend voor grote verstoringen gezorgd op de luchthaven van New Chitose in Hokkaido, Japan. Tijdens de drukke ‘Bon-vakantie’ moesten honderden passagiers opnieuw door de veiligheidscontrole. Dit resulteerde in 36 geannuleerde vluchten en 201 vertraagde vluchten.

De schaar was vermist uit een winkel bij de gates en bleef de hele zaterdag spoorloos. Pas op zondag werd de schaar teruggevonden door een medewerker van de winkel.

Het Ministerie van Land, Infrastructuur, Transport en Toerisme heeft opgeroepen tot een onderzoek om herhaling te voorkomen. Hokkaido Airport erkende tekortkomingen in hun opslag- en beheersystemen en beloofde de veiligheidsmaatregelen te herzien.

Op X prezen gebruikers de zorgvuldige reactie van de luchthaven. Velen uitten hun vertrouwen in de Japanse luchtvaartveiligheid en benadrukten de grondigheid waarmee Japan incidenten aanpakt. New Chitose is een van de drukste luchthavens van Japan en speelt een cruciale rol in de binnenlandse luchtvaart.

To top