Transava blijft vluchten annuleren

Transavia moet deze zomer wederom talloze vluchten annuleren wegens personeels- en vliegtuigtekorten. Volgens TUI-topman Arjan Kers, een van de grootste klanten, komt Transavia herhaaldelijk beloftes niet na. “Verkoop niet alle stoelen in het begin van het seizoen, houd reserves,” stelt Kers voor.

Ook dit jaar kampt Transavia met problemen rond het onderhoud van vliegtuigen door niet leverbare onderdelen. Ondanks pogingen om het vluchtschema tijdig aan te passen, zijn er nog steeds last minute annuleringen door defecte vliegtuigen en onderdelentekort.

Reizigers en touroperators worden hard getroffen door deze annuleringen. Vakanties worden uitgesteld of reizigers moeten onverwachte overnachtingen of autohuur regelen, wat vooral in het hoogseizoen problematisch is. Touroperators draaien vaak op voor de extra kosten.

Transavia probeert met reserve-vliegtuigen het aantal annuleringen te beperken, maar dat blijkt vaak niet voldoende. Het management van Transavia zegt te werken aan oplossingen om toekomstige annuleringen te voorkomen.

Voor meer informatie klik hier.

To top