De Malediven investeren in uitbreiding van de luchthaven

Toeristen bezoeken massaal de Malediven, bekend om prachtige stranden en heldere wateren. Bezoekersaantallen stegen in 2023 met 12% en in 2024 met nog eens 10%. Dit biedt economische kansen voor de lokale bevolking, waarvan velen afhankelijk zijn van toerisme.Echter, de eilandstaat vecht ook tegen de klimaatcrisis. Stijgende zeespiegels bedreigen het voortbestaan van de Malediven. De president sprak hierover al in 1985 bij de VN.

In juli vond de eerste internationale luchtvaartconferentie van de Malediven plaats. Deze bracht wereldwijde afgevaardigden samen om zowel toerisme als luchtvaart te bevorderen.

De uitbreiding van Velana Airport is bijna voltooid. De terminal capaciteit sprong van 3.000 naar 12.000 passagiers. Volledige heropening is gepland voor medio 2025.

De verwoestende tsunami van 2004 herinnert aan de kwetsbaarheid voor natuurlijke rampen. Ibrahim Shareef Mohamed, overlevende van de tsunami, benadrukt het belang van klimaatbestendige bouw.

Velana Airport zet sterk in op hernieuwbare energie. Binnen twee jaar zal 90% van de energievoorziening hernieuwbaar zijn, vooral door zonne-energie.

To top