Çukurova International Airport opent en creëert 3000 banen

Het nieuwe Çukurova International Airport, gelegen tussen Adana en Mersin in Turkije, is officieel geopend. President Erdogan, die de opening bijwoonde, verklaarde dat het vliegveld jaarlijks 9 miljoen passagiers kan verwerken. Het project zal naar verwachting 3000 banen scheppen en €297 miljoen aan inkomsten genereren.

Het vliegveld speelt een cruciale rol in de economische ontwikkeling van de Middellandse Zee-regio. Erdogan benadrukte de wereldklasse standaarden van het vliegveld en de positieve effecten op handel, toerisme en regionale productie.

De president uitte ook kritiek op de oppositie. Hij beschuldigde hen van politieke jaloezie en een gebrek aan bijdragen aan de infrastructuur van het land. “Ze hebben nog geen boom geplant in dit land. Hun enige focus is tegen onze projecten ingaan”, aldus Erdogan.

De luchthaven, gebouwd op een terrein van 800 hectare in Tarsus, omvat een terminal van 110.000 vierkante meter en een platform van 217.000 vierkante meter. Dit platform kan 48 vliegtuigen aan. Er zijn ook gespecialiseerde zones, waaronder een vrachtgebied voor vier vliegtuigen.

Met een investering van ongeveer €244,5 miljoen onder het bouw-exploiteer-overdraag model, zal de luchthaven naar verwachting €297,1 miljoen aan huurinkomsten opbrengen over 25 jaar. Ook wordt verwacht dat het de vrachtverkeer in de regio zal verdubbelen, waardoor het Turkije’s tweede grootste vrachthub wordt.

De opening van Çukurova is onderdeel van een bredere uitbreiding van luchthaveninfrastructuur in Turkije onder de regerende AK-partij.

To top