Passagiersaantallen op Turkse luchthavens blijven toenemen

Het totale passagiersverkeer op Turkse luchthavens is in de periode januari-mei met 13 procent gestegen tot meer dan 82 miljoen. Dit blijkt uit gegevens van de Algemene Directie van de Staatsluchthavenautoriteit (DHMİ).

Het internationale passagiersverkeer steeg met 14,4 procent tot 44,9 miljoen, terwijl het binnenlandse passagiersverkeer jaarlijks met 11 procent steeg tot 37,1 miljoen.

De luchthaven van Istanbul zag een jaarlijkse stijging van 8 procent in het totale passagiersverkeer tot meer dan 31 miljoen, met een stijging van 10 procent in internationale passagiers tot 24,5 miljoen.

Sabiha Gökçen International Airport, de op een na grootste luchthaven in Istanbul, bediende in de eerste vijf maanden van 2024 in totaal 16,2 miljoen passagiers, een stijging van 20 procent ten opzichte van een jaar geleden. Het internationale reizigersverkeer op de luchthaven steeg jaarlijks met 18 procent tot 8,6 miljoen.

Het internationale passagiersverkeer op de luchthaven in de populaire vakantiebestemming Antalya steeg met 17 procent tot 7,1 miljoen, terwijl de jaar-op-jaar stijging van binnenlandse passagiers 18 procent was tot 2,6 miljoen.

Het passagiersverkeer op de luchthavens in de toeristische regio’s bedroeg in de eerste vijf maanden van het jaar meer dan 16 miljoen mensen, waaronder 9,6 miljoen internationale reizigers, zei minister van Transport Abdülkadir Uraloğlu. Alleen al in mei verwelkomden de luchthavens van Turkije meer dan 20 miljoen passagiers, een stijging van 7,5 procent ten opzichte van een jaar geleden, volgens Uraloğlu.

To top