Passagiersaantallen Malaga blijven toenemen

De passagiersaantallen op Malaga Airport blijven stijgen, met aantallen die vorige maand bijna het record van de beste augustus ooit bereikten. In mei passeerden 2.378.119 passagiers de luchthaven, slechts 41.000 minder dan het recordaantal in augustus vorig jaar. Deze gegevens tonen een toename van 10,5% ten opzichte van 2023, met twee miljoen internationale reizigers. Deze cijfers zijn 74% hoger dan tien jaar geleden.

In mei 2023 was er al een record met meer dan twee miljoen passagiers, een mijlpaal die tot nu toe alleen in de zomermaanden was bereikt. De toename in internationaal toerisme droeg aanzienlijk bij aan deze groei, met de meeste reizigers uit het VK en Duitsland, gevolgd door Nederland, Frankrijk en Italië.

Het aantal vluchten steeg ook in mei, met 16.346 bewegingen waarvan 16.110 commerciële verbindingen waren. In de eerste vijf maanden van het jaar reisden 9.060.867 passagiers via Malaga, met 64.111 vluchten, een toename van 14,8% in passagiers en 10,1% in vluchten vergeleken met vorig jaar.

To top