Vluchtverkeer Dubai hervat

Het vliegverkeer op Dubai International Airport komt weer op gang. Verwacht wordt dat de operaties binnen 24 uur weer volgens het reguliere schema verlopen. Aanleiding voor de verstoring was de uitzonderlijke regenval, die het vliegveld afgelopen dinsdag onder water zette.

Vooral op dinsdag en woensdag werden veel vluchten geannuleerd. Meer dan 1100 vluchten. Dit leidde ertoe dat duizenden passagiers vast kwamen te zitten op de luchthaven. Op donderdag nam het aantal vertrekkende vluchten weer toe, hoewel er nog steeds aanzienlijke vertragingen waren. Naar verwachting zullen de problemen tegen vrijdag zijn opgelost.

Niet alleen grote delen van de luchthaven, maar ook veel van Dubai zelf stonden dinsdag onder water na extreme regenval, die binnen een etmaal meer water bracht dan normaal gesproken in een heel jaar valt. Hierdoor dreven auto’s door de straten en is er melding gemaakt van ten minste één sterfgeval.

To top