Ataturk Airport

Ataturk Airport bevindt zich in Istanbul, Turkije. Maak hieronder een keuze voor de aankomsttijden of vertrektijden vanaf Istanbul.


Tijd
Land Turkije
IATA IST
ICAO LTBA
Tijdzone Europe/Istanbul

Vanaf Istanbul naar Amsterdam is het 3 uur en 37 minuten minuten vliegen. De afstand is 2210 kilometer. De vluchtduur naar Brussel is vergelijkbaar en duurt 3 uur en 34 minuten.

Als je vliegt naar Turkije is het handig om wat contant geld mee te nemen. Bijvoorbeeld om tijdens de vlucht van of naar Ataturk Airport wat drinken of eten te kunnen kopen. Betalen doe je met Lira (valutacode TRY). Voor het opladen van je smartphone of laptop moet je rekeninghouden met de juiste stekker. In Istanbul gebruiken ze type C / F(voltage 230 V). Zorg ervoor dat je hierop voorbereidt bent als je op Ataturk Airport elektronica moet opladen.

Elke luchthaven een zogeheten IATA code. De luchthavencode of IATA code van Ataturk Airport is IST. Hoewel deze code vooral gebruikt wordt door luchthavens en luchtvaartmaatschappijen staan ze ook op vliegtickets. Vaak kun je aan de code al zien welke luchthaven het betreft. Als alternatief voor deze code is er ook nog de ICAO code. Ook hiermee wordt verwezen naar luchthavens waar vluchten aankomen en landen.

Er is momenteel geen nieuws over Ataturk Airport.