Air Albania

Air Albania is een luchtvaartmaatschappij uit Albanië. De vloot van Air Albania bestaat uit vliegtuigen en het gemiddelde vliegtuig is jaar oud. De afgelopen 5 jaar zijn er geen vliegtuigen van Air Albania neergestort.

Klik hier voor de officiële website van Air Albania. Wil je contact met de luchtvaartmaatschappij? Vaak kan dit ook via de social media kanalen van Air Albania.

Air Albania is de nationale luchtvaartmaatschappij van Albanie. Het hoofdkantoor en de hub van Air Albania is gevestigd op de luchthaven Tirana International Airport (in het Albanees Aeroporti Nënë Tereza) zo'n 25 kilometer ten noordwesten van Tirana. Albaniës vorige nationale luchtvaartmaatschappij, Albanian Airlines, werd opgeheven toen de vergunning in 2011 werd ingetrokken door de Albanese regering. 

Op 30 maart 2017 kondigde de Albanese premier Edi Rama aan dat de Albanase regering in samenwerking met Turkish Airlines. Op 8 mei 2017 werd er een gezamenlijke persverklaring uitgebracht door de premier en CEO van Turkish Airlines dat een nieuwe Albanese luchtvaartmaatschappij in de maak was. Ook de president van Turkije Recep Tayyip Erdo?an sprak zijn steun uit. Op 21 november 2017 werd de naam Air Albania wereldkundig gemaakt en op 16 mei 2018 is Air Albania opgericht.