Wat zijn de drukste luchthavens wereldwijd?

Airports Council International publiceert jaarlijks een ranglijst met drukste luchthavens. In 2021 voerden Amerikaanse en Aziatische luchthavens de lijst aan. De coronapandemie veroorzaakte een toename in binnenlandse vluchten. In 2023 bedroeg het totale aantal passagiers bijna 8.7 miljard. Dat is een stijging van 30.6% ten opzichte van 2022. Het herstel ten opzichte van 2019 was 94.3%. Grote spelers zoals Dubai Airport en London Heathrow keerden terug in de top 10.

Op plek tien staat Indira Gandhi International Airport in New Delhi. Deze luchthaven is belangrijk voor zowel binnenlandse als internationale vluchten. Terminal 3 is de grootste en modernste. De luchthaven heeft recent upgrades ondergaan met chique lounges en restaurants voor een comfortabele reis.

O’Hare International Airport in Chicago staat op nummer negen. De luchthaven verwelkomde in 2023 bijna 25.000 extra passagiers vergeleken met 2021. Het biedt vluchten naar meer dan tweehonderd bestemmingen.

Op de achtste plek vinden we Los Angeles International Airport. Deze iconische luchthaven onderging onlangs een grote renovatie. De negen terminals zijn onderling verbonden via shuttlebussen.

Istanbul Airport steeg naar plek zeven. Deze luchthaven werd geopend in 2018 en wil een van de grootste wereldwijd worden. Het is een belangrijk knooppunt tussen Oost en West. Luxe lounges en winkels verhogen het reiscomfort.

Denver International Airport staat op zes. De grootste luchthaven in Amerika zag een reizigerstoename van 12% sinds 2019. Het kenmerkende tentachtige dak en de duurzame benadering maken het vliegveld uniek.

Tokyo Haneda staat op vijf. Deze luchthaven ligt dicht bij het stadscentrum van Tokio. Het is populair voor binnenlandse vluchten en breidt internationaal uit.

London Heathrow bevindt zich op nummer vier. Het is de grootste luchthaven van Groot-Brittannië en erg belangrijk voor internationale reizen.

Op drie staat Dallas-Fort Worth International Airport. Recente investeringen verbeterden de capaciteit en ervaring.

Dubai International Airport bezet de tweede plaats. Het vliegverkeer steeg sinds 2019 met 0.7%. De luchthaven blijft uitbreiden en moderniseren.

De drukste luchthaven ter wereld is Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport met 104.6 miljoen passagiers in 2023. Het is een cruciale hub voor luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines.

Schiphol staat op de veertiende plaats met bijna 62 miljoen passagiers. De luchthaven investeert voortdurend in uitbreidingen voor een betere passagierservaring.

To top