Heathrow Airport mag toch uitbreiden

De hoogste rechter heeft besloten dat luchthaven Heathrow met een extra landingsbaan mag uitbreiden. Heathrow heeft al twee landingsbanen, maar heeft een derde nodig om verder te kunnen groeien. De kosten voor de uitbreiding bedragen meer dan 15 miljard euro.

Een paar dagen geleden kkondigde Heathrow Airport nog aan om een Terminal te sluiten. Als gevolg van de pandemie waren er niet voldoende passagiers om alle terminals open te houden. Het bestuur van de luchthaven gaat ervan uit dat de pandemie geen rol meer speelt als de uitbreiding afgerond is, namelijk rond 2030.

Eerder werd de uitbreiding afgekeurd door de rechter. Er werd te weinig rekening gehouden met klimaatdoelen. De hoogste rechter heeft door deze uitspraak dus een streep getrokken.

To top